(Foto: Jacob Snedevig ©DR)

Soufflé au Grand Marnier

Let og luftig æggedessert drysset med flormelis på toppen.

Tilberedningstid: Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 3 æg
  • 1 æggehvide
  • 80 g flormelis
  • 2 dl sødmælk
  • 8 cl grand marnier
  • 25 g smør
  • 20 g maizena
  • Skal fra en økoappelsin
  • Et nip salt

Fremgangsmåde

Opvarm ovnen til 180 grader.

  1. Del æggene i blommer og hvider.
  2. Pisk de 3 æggeblommer med 50 g flormelis og maizenaen. Kog mælken op og bland den i æggeblommerne mens der piskes. Kom det tilbage i gryden og lad det koge igennem under piskning i et minuts tid. Når massen er lunken blandes Grand Marnieren og appelsinskallen i.
  3. Pisk de 4 æggehvider til fast skum med et nip salt. Tilsæt resten af sukkeret mens der piskes. 
  4. Vend de stive æggehvider i blommerne og fordel blandingen i fire små, velsmurte forme. Bank formene let mod bordet og sæt dem i ovnen i 12 minutter, eller til de er smukt hævede. 
  5. Drys dem med ekstra flormelis og server øjeblikkelig - evt. med lidt ekstra Grand Marnier til at stænke med.