Små souffle med æblemos er en skøn dessert, som vil være et hit blandt store og små. (©DR)

Soufflé med æblemos

I Den store Bagedyst 2017, bagte Rosa disse små og lækre souffléer forkælet med æblemos. Server souffléerne direkte fra ovnen, og forkæl dine nærmeste med en dejlig dessert.

Tilberedningstid: 1 time, 15 min. Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Æblerasp

  • 25 g smør
  • 20 g sukker
  • 1 kop rasp

Æblemos

  • 4 stk. æbler
  • 0,5 dl sukker
  • 1 stang vanilje
  • 0,5 dl hyldeblomstsaft

Souffle

  • 5 stk. æg
  • 50 g hvedemel
  • 50 g smør
  • 50 g sukker
  • 2 dl mælk

Fremgangsmåde

Æblerasp

  1. Varm en pande op ved middelvarme og smelt smørret. Drys rasp i og umiddelbart derefter sukkeret. Rør godt til det er gyldent. Afkøl

Æblemos 

  1. Skræl æblerne og skær i mindre stykker. Kog æbler med de andre ingredienser i ca. 10 min. og blend. 

Souffle

  1. Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Del æggene i blommer og hvider.
  2. Smør smeltes i en gryde (må ikke brune). Mel tilsættes og der røres godt. Mælk og æblemos tilsættes derefter efterhånde imens der røres godt. Lad massen afkøle lidt.
  3. Tilsæt halvdelen af sukkeret og æggeblommer. Afkøles let. 
  4. Pisk hviderne stive med resten af sukkeret, og vend forsigtigt i dejen lige inden bagning
  5. Smør seks souffleforme godt med smør. Fordel æblerasp i alle forme (hæld det overskydende ud igen). Kom souffle i alle forme og bank dem let i bordet – og fjern toppen med en palet. 
  6. Kør en tur med tommel og pegefinger rundt i kanten, så der bliver et bart stykke for oven. 
  7. Bag souffléerne midt i ovnen ved 200 grader i ca. 12 min – eller til de er gyldne. Serveres straks. 


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 7)