Denne sydstatsinspirerede opskrift på fried chicken og tilhørende coleslaw byder på et knasende og lækkert hjemmelavet måltid. (©DR)

Southern fried chicken

Denne opskrift på fried chicken er leveret af den amerikanske guitarist, Billy Cross. Retten byder på knasende, friturestegte kyllingelår smagt til med en anelse chili. Til at komplementere den tunge, syndige ret foreslår Cross en frisk coleslaw.

Vær opmærksom på at kyllingen helst skal stå i marinaden natten over, inden selve retten påbegyndes.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Fried chicken

  • 1 stk. kylling
  • 1 håndfuld hvedemel
  • 2 håndfulde rasp
  • 0,5 tsk. tør chili
  • 1-2 tsk. tør oregano
  • 1-2 tsk. tør timian
  • 0,5 pakke smør
  • 0,5 l majsolie
  • 1 l kærnemælk
  • 1 spsk. tabasco

Coleslaw

  • 1 smule hvid balsamico eddike
  • 0,5 stk. hvidkålshoved
  • 4-5 stk. gulerødder
  • 3-4 dl Hellmans mayonnaise
  • 2 tsk. sukker

Fremgangsmåde

Lav coleslaw:

  1. Riv gulerødder, hvidkål på den grove side af råkostjernet eller på foodprocessor.

  2. Smag mayonnaise til med lidt sukker, hvid balsamicoeddike, lidt salt og peber. De revne grøntsager vendes i dressingen og det hele sættes på køl.

  3. Den må gerne stå og trække i en times tid.

Lav fried chicken:

  1. Kyllingen deles i 10 stykker: de to bryster halverede, overlår, lår og vinger.

  2. Bland kærnemælk, salt og tabasco, og mariner kyllingen heri, i minimum et par timer, gerne natten over.

  3. Mel, rasp, og krydderier blandes i en frysepose (ca. 10 liters pose), hvorefter kyllingestykkerne vendes og rystes grundigt i blandingen.

  4. Hæld majsolie i en passende størrelse gryde, eller en dyb pande, der bruges omtrent en ½ liter, samt en god skefuld smør som bruses af i olien, og som ikke må være for varm.

  5. Ryst det overskydende panering af kyllingen, og fordel stykkerne i den varme olie. Tricket er, at man steger dem ved svag varme, så man ikke blot friture steger dem. Vend stykkerne jævnligt under tilberedningen.

  6. De sprødstegte kyllingestykker tages op og lægges på fedtsugende papir, og krydres med salt og peber. Server kylling med den forberedte coleslaw.