Spaghetti al pomodoro fresco
Adam Price producerer opskriften på denne lækre og enkle spaghettiret, der er hurtig at lave. Lav selv denne italienske spise og nyd den med et dejligt glas rødvin.
Tilberedningstid:
25 min.
Antal portioner:
2 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
-
1 pakke
søde italienske tomater
(Eksempelvis San Marzano)
- 400-500 g kvalitetspasta, tør spaghetti
- 1 stk. ægte parmesanost
- 1 håndfuld basilikum
- 5-6 spsk. olivenolie
- 3-5 fed hvidløg
- 2 stk. skalotteløg
- 1 smule salt
- 1 smule peber
- 1 smule balsamico
- 1 smule sukker
Fremgangsmåde
- Del tomaterne i kvarte, og befri dem for kerner. Lun 5-6 spsk. olivenolie, sautér hvidløg og halvdelen af skalotteløgene heri, og tilsæt tomaterne. Lad det simre langsomt indtil tomaterne er dejligt møre.
- Imens koges spaghettien al dente i saltet vand. Smag tomaterne til med salt og peber, juster evt. smagen med lidt balsamico el. lidt sukker, hvis smagen henholdsvis er for sød eller for syrlig.
- Pastaen drænes og vendes sammen med tomaten, riv frisk parmesan henover og drys med basilikum, server den straks