Den smagfulde italienske ret bliver bedst, hvis den får lov til at simre i mellem 2-5 timer. (©DR)

Spaghetti bolognese

Den klassiske og skønne italienske ret, spaghetti bolognese er altid et sikkert hit. Denne opskrift er af Adam Price, og en han lavede i programmet Price Inviterer.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 6 pers.

Ingredienser

  • 100-150 g tør bacon
  • 2 stk. blegselleri
  • 2 stk. løg
  • 2-3 stk. skalotteløg
  • 2 stk. gulerødder
  • 1 dåse gode flåede tomater
  • 250 g oksekød
    ((gerne bov eller endnu bedre oksehaler))
  • 100-150 g ande- el. kyllingehjerter
  • 100-150 g ande- el. kyllingelever
  • 100-150 g ande- el. kyllingekråser
  • 250 g svineskank (uden ben)
  • 2 dl sødmælk
  • 100 g parmesan
  • 4-5 fed hvidløg
  • 400 g økologiske tomater
  • 1 smule olivenolie
  • 1 spsk. stjerneanis
  • 1 smule tabasco
  • 1 smule worchestershire sauce
  • 1 smule ketchup
    (Helst heinz)
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1,5 dl hvidvin
  • 400 g god tør spaghetti
  • 1 smule sherryvineddike

Fremgangsmåde

  1. De skyllede og skrællede gulerødder, blegselleri, løg og hvidløg snittes helt fint, køres evt. i foodprocessor. Svits grøntsagerne af på panden, og sæt dem til side. 
  2. Skyl hjerterne, lever og kråser grundigt, dup dem tørre i eksempelvis køkkenrulle. Haler og skank renses og køres igennem hakkemaskinen sammen med baconen og indmaden. 
  3. Varm olien op i en tykbundet gryde og steg kødet heri ved høj temperatur. I første omgang vil de hakkede hjerter, kråser og bacon "smide" en masse væske som langsomt vil koge ind så kødet igen begynder at stege. Tilføj gerne lidt mere olie. Læg det til side. 
  4. I samme gryde svitses de snittede skalotteløg, lad dem karamellisere helt, og tilsæt herefter hvidvin og et par spsk. sherryeddike og lad det reducere næsten helt ind. 
  5. Tilsæt det brunede kød og grøntsagerne. Lav en krydderblanding af: 1 spsk nelliker, 1 spsk. Stjerneanis, 1 spsk. Salt og 1 spsk tørret oregano, og smag retten til undervejs. Tilsæt hakkede og flåede tomater, og derefter mælk. Lad retten simre i min. 2 timer meget gerne i 5 timer.
  6. Til sidst "justeres" retten med tabasco, worchestershiresauce og kechup. Serveres på spaghettien med frisk revet parmesanost og frisk oregano.