Spaghetti bolognese er en klassiker og en sikker aftensmadsvinder. (©Colourbox)

Spaghetti bolognese med parmesan

En simpel og lækker opskrift på spaghetti bolognese med parmesan og fuldkornsspaghetti. Opskriften er en del af en madplan, som madformidler Siri Robinson præsenterede en familie for i DR1-programmet Madmagasinet om hurtigmad og det såkaldte food prepping. Du får otte portioner ud af denne opskrift, og der er derfor aftensmad nok til to dage, da retten sagtens kan fryses ned. Kødsovsen kan også bruges til at puttes i wraps.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 6 gulerødder
  • 4 røde peberfrugter
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 4 dåser hakkede tomater
  • 4 tsk. tørret oregano
  • 500 g hakket oksekød
  • Lidt salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 tsk. sukker (for at smage retten til)
  • 2 stilke frisk rosmarin
  • 400 g fuldkornsspaghetti
  • 100 g revet parmesan

Fremgangsmåde

  1. Skær to rødløg, seks fed hvidløg, seks gulerødder og fire peberfrugter ud i små tern eller riv dem på et rivejern.
  2. Svits løg, peberfrugt og gulerødder i olivenolie i en gryde i ca. 5-6 minutter. 
  3. Tilsæt tomatpuré, og lad det svitse godt af, inden de hakkede tomater tilsættes. Lad det hele simre i ca. 5 minutter, tilsæt derefter oregano.  
  4. Du kan evt. vælge at blende blandingen til en glat sauce her.
  5. Svits det hakkede kød på en pande, indtil det er gennemstegt.  
  6. Hæld kødet sammen med saucen i gryden, og bland det sammen.  
  7. Smag til med salt, peber og en smule sukker. Hak rosmarin fint, og kom det i kødsaucen.  
  8. Kom låg på gryden og lad den stå og simre ved let varme i 30 minutter.
Hvis kødsovsen skal gemmes til senere: Lad saucen køle i to store opbevaringsbøtter med låget let på. Når saucen er afkølet, kom da begge bøtter i fryseren.

Opskriften findes i samlingen

Skønne og nemme pastaretter