Spaghetti carbonara er en ægte klassiker - med god grund! (©DR)

Spaghetti carbonara med sommertrøffel

I ottende sæson af Nak & Æd var Nikolaj og Jørgen blandt andet i Sverige for at gå på jagt - og der skal selvfølgelig en solid morgenmad til! Det blev til denne lækre og luksuriøse opskrift på spaghetti carbonara, med god panchetta, parmesanost og friskrevet sommertrøffel til drys. Er du ikke til pastaretter til morgenmad, er opskriften mindst lige så god til en aften eller en god middag.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 125 g pancetta
  • 500 g spaghetti
  • 4 æg
  • 100 g parmesanost
  • 1 sommertrøffel

Fremgangsmåde

  1. Kog pastaen i rigeligt vand, og løft op når det kogt færdigt. 
  2. Skær pancetta i små stykker, og rist disse på en stor pande, så fedtet smelter fra og det bliver stegt sprødt. 
  3. Pisk æggene sammen. 
  4. Kom pastaen ned til pancettaen og vend sammen. Hæld de sammenpiskede æg og revet parmesanost ved, og krydr med salt og peber. Bland hurtigt sammen og server derefter med masser af revet trøffel ud over. 


Opskriften findes i samlingen

Skønne og nemme pastaretter