Den italienske ret spaghetti puttanesca er super nem at lave, og ser endda flot ud hvis den pyntes med lidt bredbladet persille. (©DR)

Spaghetti puttanesca

James Price leverer opskrift på en gammel italiensk ret, der oprindeligt stammer fra Napoli. Spaghettiretten byder på ansjoser, kapers, oliven, tomater og naturligvis hvidløg.

Tilberedningstid: 35 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 200 g sorte oliven uden sten
  • 1 bæger kapers
  • 1 bæger italienske ansjoser i olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 1-2 stk. peperocini
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 stk. økologisk citron
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 smule olivenolie
  • 500 g tørret spaghetti
  • 1 stk. parmasan

Fremgangsmåde

  1. Hak oliven, kapers, ansjoser og hvidløg ganske fint hver for sig og stil det til side. Varm olien op i en sautérpande, svits hvidløg og peperocini let. Mængden af peperocini er en smagssag, men retten må godt have lidt bid.

  2. Pas på at hvidløget ikke bruner, for så bliver det bittert. Så tilsættes oliven, kapers og ansjoser, og det hele får lov til at stege lidt under omrøring. Så kommes de flåede tomater ved, og blusset skrues ned. Lad sovsen simre roligt i 15-20 minutter, mens pastavandet sættes over.

  3. Kog altid pasta i rigeligt saltet vand, så klistrer det ikke sammen. Når sovsen har simret færdig, smages den til med salt og peber og et lille drys rørsukker som kompensation for den manglende sødme i tomaterne.

  4. Den hakkede persille samt citronskallen kommes i sovsen og det hele blandes med den kogte pasta. Gem i øvrigt altid lidt af pastavandet til at fortynde sovsen med, hvis den er blevet for tyk.


Tip: Det er ikke "rigtigt" at bruge revet parmesan til denne ret, da den indeholder fisk - men det smager godt!

Opskriften findes i samlingen

Skønne og nemme pastaretter