En indisk klassiker med varme krydderier og masser smag. (©DR)

Spicy Chicken Vindaloo

I Maddysten skulle deltagerene lave Louisa Lorangs opskrift på den indiske spicy chicken vindaloo. Deltagerne fik ikke mængdeangivelser på krydderierne, men måtte prøve sig frem. Det får du heldigvis lige her, så lav en dejlig middag og lad duften af varme krydderier sprede sig i køkkenet.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Marinade

  • 50 g tamarind
  • 1 dl kogende vand
  • 5 stk. kardemommekapsler
  • 8 hele nelliker
  • 1 tsk. sorte sennepsfrø
  • 1 spsk. fennikelfrø
  • ½ løg
  • 10-15 g skrællet ingefær
  • 4 fed hvidløg
  • 1 lille bundter frisk koriander
  • ½ tsk. stødt kanel
  • ½-1 tsk. cayennepeber
  • 1 spsk. garam masala
  • 1 tsk. sukker
  • 3 spsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. citronsaft

vindaloo

  • 4 kyllingebryste
  • 2 store løg
  • olie til stegning
  • 1-2 spsk. tomatpuré
  • 1 stor tomat i tern
  • 2-4 grønne chili
  • lidt hønsebouillon eller vand
  • evt. cayennepeber
  • salt og peber
  • 500 g basmatiris

Fremgangsmåde

Marinade

  1. Kom tamarind i en lille skål og hæld kogende vand på. Lad den trække i 10 minutters tid. Sigt den igennem en si og kassér de grove skaller.
  2. Knus kardemommekapslerne og pil frøene ud.
  3. Rist kardemommefrø, nelliker, sennepsfrø og peberkorn på en tør, varm pande. Rist i ½-1 minut, eller til krydderierne dufter. Lad dem køle en smule.
  4. Blend krydderierne i en foodprocessor eller stød dem i en stor morter.
  5. Kom løg, ingefær, hvidløg og koriander med i og blend til en grov masse. Tilsæt kanel, cayennepeber, garam masala, sukker, eddike, citronsaft samt tamarind og blend det til en ”paste”.
  6. Skær kyllingekødet i tern og kom det i en frysepose sammen med marinaden. Lad det trække i mindst 15 minutter på køkkenbordet eller 3-4 timer over på køl.

Vindaloo

  1. Snit de 2 løg i slanke både og sautér det i olie i en stor, varm gryde eller dyb pande. De skal ikke tage farve, men mørne helt. Hak 1-2 chilier fint og kom dem med i gryden med løg, når løgene er møre.
  2. Tag løg og chili op og kom lidt mere olie i gryden.
  3. Kom kyllingen i og lad den brune let. Tilsæt 1-2 spsk. tomatpure og 1 tomat i tern, samt evt. overskydende marinade fra fryseposen og kom løg tilbage i gryden.
  4. Tilsæt gerne hele chilier, som du kan fiske dem op, når du smager til.
  5. Spæd med ½-1 dl hønsebouillon eller vand og lad retten simre under låg i 20-25 minutter, mens du sætter risene over.
  6. Smag til med salt, peber og evt. ekstra chili undervejs. Servér retten med de færdigkogte ris og top med frisk koriander.

Opskriften findes i samlingen

Maddysten