Server den varme suppe med lækre bruschetta til. (Foto: Rasmus Linaa ©DR)

Spicy græskarsuppe med basilikum

I programmet 'Price Inviterer' lavede Nina Klinker Stephensen denne spicy græskarsuppe med basilikumolie og to slags bruschetta. Både suppe og bruschetta fik rosende ord af James Price, som gav suppen 9 med pil opad på en skala fra 0 til 10. Du kan undlade bruschetta, hvis du vil spise vegansk.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Spicy græskarsuppe

  • 2 stk. hokkaido græskar
    (kan erstattes med kødet fra ét halloween-græskar)
  • 4 stk. løg
  • 5-6 fed hvidløg
  • 50 g frisk ingefær
  • 1,5-2 l grøntsagsbouillon
  • 0,5-1 tsk. tørret chiliflager
    (efter smag)
  • 2-3 spsk. olivenolie
    (til stegning)

Basilikumolie

  • 4 dl olivenolie
  • 3 dl frisk basilikum
    (3 store håndfulde)

Svampe bruschetta

  • 4 skiver godt brød
    (eks. Baguette eller filione)
  • 250 g svampe
    (eks. Markchampignon & kantareller)
  • 1 bæger friskost
    (ca. 150 g)
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 kviste bredbladet persille
  • 1-2 spsk. olivenolie

Bruschetta med frisk tomat

  • 4 skiver godt brød
    (eks. Baguette eller filione)
  • 3 stk. modne tomater
    (eks. San Marzano)
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 dl basilikum

Fremgangsmåde

Spicy græskarsuppe:

  1. Skær skallen af græskarne, del dem i to dele, og fjern indmad/kerner med en ske. Skær græskarne ud i grove stykker.
  2. Skær løg i skiver og svits dem sammen med græskarstykkerne i olivenolie i en stor, tykbundet gryde. Når de har taget en lille smule gylden farve, tilsættes snittet hvidløg og fintrevet ingefær. Rør grundigt rundt, og hæld derefter 1½ l. Grøntsags bouillon på.
  3. Lad det hele simre, indtil græskarstykkerne er helt møre. Blend suppen glat med en stavblender, og smag den til med chili og evt. lidt salt.

Basilikumolie:

  1. Varm olien op til 70 grader. Basilikum lægges i en blender. Hæld olien på og blend den igennem i 5-10 min. Til den er helt grøn. Sigt olien igennem et klæde og opbevar den på køl.
  2. Svampe bruschetta:
    Brødet ristes gyldent og sprødt på panden i lidt olivenolie. Svampene deles i små stykker og steges gyldne på en varm pande i lidt olivenolie. Smag dem til med salt og peber. Friskost røres med presset hvidløg. Smør brødet med et godt lag friskost, anret svampene ovenpå og pynt med nogle persilleblade.

Bruschetta med frisk tomat:

  1. Skær tomaterne i små tern, ca. 5x5mm. Mariner dem i lidt olivenolie og presset hvidløg. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker. Lad det stå at trække i ca. ½ time. Rist brødet gyldent og sprødt i olivenolie på panden. Vend fint snittet basilikum i tomatblandingen, og anret et par skefulde på hver skive brød, og server dem straks.
  2. Server suppen med dråber af basilikum olie i og spis lune bruschetta til.

Opskriften findes i samlingen

Veganske opskrifter