Med pasta, tomat og hvidløg er vejen lagt for en god pastaret. (©Scanpix)

Spicy pastaret med sprød salat

Jamie Olivers skønne opskrift på en nem pastaret med tomat, chili og pølse. Retten serveres med en sprød salat med friske salatblade, citron og parmesanost, som passer rigtig godt til pastaen.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Pastasauce

  • 4 stk. forårsløg
  • 1 stk. gulerod
  • 1 stk. bladselleri
  • 1-2 stk. chili
  • 6 stk. ukogte pølser
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 500 g tørret penne
  • 4 fed hvidløg
  • 4 spsk. balsamico
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 bundt frisk basilikum

Salat

  • 1 stk. radicchio
  • 1 pakke blandet salat
  • 1 smule parmesan
  • 1 stk. citron

Smagssætning

  • 1 dl olivenolie
  • 1 smule salt og peber
  • ca. 400 g pasta

Fremgangsmåde

  1. Skær enderne af forårsløg, gulerod og bladselleri. Hak dem groft og snit dem så i foodprocessoren sammen med chilierne. Tilsæt pølser, fennikelfrø og tørret oregano. Snit, indtil det hele er blandet godt sammen. 
  2. Hæld lidt olivenolie på den varme pande og svits så grøntsagsblandingen heri. Bliv ved med at holde øje og røre i det undervejs. 
  3. Sæt en stor gryde på lavt blus og hæld kogt vand i. Sæt mere vand til at koge i elkedlen. 
  4. Hæld om nødvendigt mere kogt vand i gryden. Kom salt i og kog pastaen ifølge instruktionen på pakken. 
  5. Skær enderne af radicchioen, bræk bladene af og skær stokken i skiver. Fordel salatblade og -stok på et fad og læg den blandede salat ovenpå. 
  6. Pres fire hvidløgsfed ned i blandingen af grøntsager og pølser. Rør balsamico og flåede tomater i. Tilsæt om nødvendigt lidt af det stivelsesholdige pastavand. 
  7. Høvl lidt parmesan over salaten og stil den på bordet med en flaske ekstra jomfruolivenolie, salt, peber og citronbåde til dressing. 
  8. Gem lidt af pastavandet og hæld så resten fra. Vend pastaen i kødsaucen og tilsæt eventuelt pastavand for at få den rette silkebløde konsistens.
  9. Smag til med salt og peber og anret så på et stort fad. Garnér med lidt frisk basilikum og stil fadet på bordet sammen med noget ekstra parmesan.

Opskriften findes i samlingen

Skønne og nemme pastaretter