Spidskål er både sundt, sprødt og lækkert at bruge i en salat. (©Unsplash)

Spidskålssalat med koldrøget laks

Denne opskrift er lavet af ernæringsekspert Marie Steenberger og er en salat, der sikrer, at du får kål ind i hverdagen på en lækker måde. Spidskål har en mild og sød smag og er en god 'begynderkål' sammenlignet med andre kåltyper. 100 g spidskål dækker dit daglige behov for C-vitamin. Salaten består af få råvarer og en lækker hjemmelavet dressing.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 1 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Salat

  • 80 g spidskål
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 æble
  • 1/2 bundt dild
  • 80 g koldrøget laks (skiveskåret)

Dressing

  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. skyr
  • Lidt salt
  • Lidt peber

Fremgangsmåde

  1. Pisk eddike, sukker o skyr sammen til det tykner. Smag til med salt og peber og stil dressingen på køl.
  2. Halvér spidskålen, skær stokken fra og snit kålen i tynde strimler. Drys med salt.
  3. Skær æblet i kvarte og skær kernehuset væk. Snit æblet i tynde både og vend dem sammen med kålen.
  4. Pluk dilden i små kviste og kom dem i salaten.
  5. Vend laksen i og hæld dressingen over salaten.

Salatn indeholder 237 kcal pr. person.