Spidskålssalat med koldrøget laks
Denne opskrift er lavet af ernæringsekspert Marie Steenberger og er en salat, der sikrer, at du får kål ind i hverdagen på en lækker måde. Spidskål har en mild og sød smag og er en god 'begynderkål' sammenlignet med andre kåltyper. 100 g spidskål dækker dit daglige behov for C-vitamin. Salaten består af få råvarer og en lækker hjemmelavet dressing.
Tilberedningstid:
20 min.
Antal portioner:
1 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Salat
- 80 g spidskål
- 1/2 tsk. salt
- 1 æble
- 1/2 bundt dild
- 80 g koldrøget laks (skiveskåret)
Dressing
- 1 spsk. æbleeddike
- 1 tsk. sukker
- 1 spsk. skyr
- Lidt salt
- Lidt peber
Fremgangsmåde
- Pisk eddike, sukker og skyr sammen til det tykner. Smag til med salt og peber og stil dressingen på køl.
- Halvér spidskålen, skær stokken fra og snit kålen i tynde strimler. Drys med salt.
- Skær æblet i kvarte og skær kernehuset væk. Snit æblet i tynde både og vend dem sammen med kålen.
- Pluk dilden i små kviste og kom dem i salaten.
- Vend laksen i og hæld dressingen over salaten.
Salaten indeholder 237 kcal pr. person.