Spidskål er både sundt, sprødt og lækkert at bruge i en salat. (©Unsplash)

Spidskålssalat med koldrøget laks

Denne opskrift er lavet af ernæringsekspert Marie Steenberger og er en salat, der sikrer, at du får kål ind i hverdagen på en lækker måde. Spidskål har en mild og sød smag og er en god 'begynderkål' sammenlignet med andre kåltyper. 100 g spidskål dækker dit daglige behov for C-vitamin. Salaten består af få råvarer og en lækker hjemmelavet dressing.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 1 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Salat

  • 80 g spidskål
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 æble
  • 1/2 bundt dild
  • 80 g koldrøget laks (skiveskåret)

Dressing

  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. skyr
  • Lidt salt
  • Lidt peber

Fremgangsmåde

  1. Pisk eddike, sukker og skyr sammen til det tykner. Smag til med salt og peber og stil dressingen på køl.
  2. Halvér spidskålen, skær stokken fra og snit kålen i tynde strimler. Drys med salt.
  3. Skær æblet i kvarte og skær kernehuset væk. Snit æblet i tynde både og vend dem sammen med kålen.
  4. Pluk dilden i små kviste og kom dem i salaten.
  5. Vend laksen i og hæld dressingen over salaten.

Salaten indeholder 237 kcal pr. person.