Du kan enten fylde bollen med kun grønt, og på den måde lave et lækkert vegetarisk måltid, eller du kan fylde den med f.eks. tunsalat. (©DR)

Spinatboller

Lækre sunde spinatboller, der kan bruges enten som en let frokost, nem aftensmad eller som et lækkert supplement til madpakken

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 12 pers.

Ingredienser

  • 100 g knækkede hvedekerner
  • 4 dl varmt vand
  • 40 g gær
  • 100 g finthakkede spinat
  • 2 stk. æg str. L
  • 12 g salt
  • 400 g god hvedemel
  • 1 dl neutral olie

Til pensling

  • 1 stk. æg
  • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde

  1. Hæld hvedekerner og det varme vand op i en røreskål og lad kernerne stå og trække i en time.
  2. Tilsæt gær, det finthakkede spinat, æg, salt og ¾ af hvedemel.
  3. Ælt dejen godt ved middel hastighed i 5 minutter. Tilsæt olivenolien og mere hvedemel til dejen så småt samler sig. Ælt dejen godt i 15 minutter til den bliver fast og smidig.
  4. del dejen i 12 stykker og tril dem til boller.
  5. Sæt bollerne på to bageplade belagt med bagepapir. Lad bollerne hvile 10 minutter. Tryk dem så flade som muligt. Lad dem igen hvile i 10 minutter og tryk dem igen. Lad dem nu hæve tildækket i ca. 1 time.
  6. Pisk ægget godt sammen med saltet og pensl bollerne jævnt og forsigtigt. Snit dem med en skarp, savtakket kniv.
  7. Bag dem i en 200 grader varm ovn, til de er godt gyldne og bagt i bunden, ca. 15 minutter - afhængigt af ovnen... 

TIP: Til Mettes madpakke smører hun bollerne med purløgsflødeost og laks.