Halloweenkage med et flot spøgelseshus på toppen. (©DR)

Spøgelseshus kage

Jettes mesterværk i tredje program af Den store bagedyst 2016, blev denne sjove halloweenkage, der forestiller et spøgelseshus. Skal du imponere til din egen halloweenfest, får du Jettes opskrift her.

Tilberedningstid: 3 timer, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Chokoladekiksdej

  • 185 g hvedemel
  • 70 g kakao
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. fint salt
  • 165 g usaltet smør
  • 240 g sukker
  • 1 stk. æg
  • 1 stk. æggeblomme
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt

Kagebunde

  • 400 g hvedemel
  • 1 spsk. bagepulver
  • 1,5 tsk. natron
  • 1 tsk. salt
  • 4 tsk. kanel
  • 75 g valnødder
  • 450 g brun farin
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 dl vegetabilsk olie
  • 6 stk. æg
  • 750 g gulerødder
    (vægt med skræl)

Kakao-kaffe frosting

  • 100 g smør
  • 500 g flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 spsk. kakao
  • 8 spsk. varm kaffe

Pynt

  • 100 g mandelflager
  • 100 g chokolade
  • 100 g sukker
  • 50 g lakridssnørrebånd

Fremgangsmåde

  1. Chokoladekiksdej til spøgelseshus, træ og gravsten:
    Sigt mel, kakaopulver, bagepulver og salt ned i en stor skål. I en anden skål piskes smør og sukker med en håndmixer, indtil massen er ensartet og luftig. Tilsæt melet ad et par omgange og rør godt rundt i massen. 
  2. Del massen i to dele, pak ind i husholdningsfilm og læg den på køl et par timer. I mellemtiden forberedes kagebundene. 
  3. Kagebunde:
    Forvarm ovnen til 185 grader varmluft. Riv gulerødderne så du har ca. 550 gram (før vægt cirka. 750 gram). Knug så meget væske ud af dem som du kan.
  4. I en skål blandes brun farin, vanilijesukker, olie, æg og de revne gulerødder. I en anden skål blandes mel, bagepulver, natron, salt og kanel og hakkede valnødder 
  5. Herefter røres de to blandinger sammen og hældes i to smurte springforme (ca. 20 cm. i diameter). Bages i 30-40 minutter – tjek at dejen ikke hænger fast, når du stikker en gaffel, kødnål eller lignende i den. Kagebundene tages ud af formene og køles af på en rist.  
  6. Spøgelseshus (fortsat):
    Forvarm ovnen til 190 grader varmluft. Tag den ene klump dej ud af køleskabet, og lad den ligge ved stuetemperatur et par minutter, før du arbejder med den. 
  7. Læg dejen mellem to stykker bagepapir, og rul dejen ud imellem dem. Dejen skal være ca. ½ cm tyk. Læg dejen med bagepapir kortvarigt i fryseren. (ca. 15 minutter) 
  8. Fjern det øverste stykke bagepapir og skær med en skarp kniv skabelonen til dit spøgelseshus – husk vinduer og åbning til døren. Læg dejen tilbage i fryseren i yderligere 15 minutter. Gentag med den anden dej – her skærer du ud til gravsten, døre og det uhyggelige spøgelsestræ.  
  9. Bag den første portion dej i ovnen i ca.10 minutter – hold øje med den undervejs, så den ikke bliver for mørk. Lad den afkøle. Bag herefter den anden portion og lad den afkøle.  
  10. Pynt:
    Forbered karamel til vinduer og døren. Varm 100 gram sukker op i en gryde ved medium varme, indtil sukkeret er smeltet og er gyldent.  Hæld karamelmassen i vinduerne og døren på spøgelseshuset, mens huset ligger på et stykke bagepapir. Lad afkøle.  
  11. Smelt chokoladen over vandbad, hæld den over i en lille sprøjtepose, der kan tåle varme og brug den til at lave streger i vinduerne med. Brug herefter chokoladen som ”lim” til tagstenene. Her bruger du mandelflager, som du hæfter på taget, så det kommer til at ligne tagsten, der ligger i lag. 
  12. Klip små stykker lakridssnørebånd ca. 1 cm. og ”lim” dem fast øverst på tagryggen.
  13. Kakao-kaffe frosting:
    Alle ingredienser hældes i en skål og røres godt rundt med håndmixer indtil massen er ensartet.  
  14. Samling af kagen:
    Læg en kagebund på en rundt fad og smør frosting på. Læg den anden kagebund ovenpå. Smør kagens yderside og top med frosting.
  15. Oven på kagen ”monteres” huset (hav evt. en ispind eller lignende til at støtte bag på huset”) og det uhyggelige træ. Gravstene placeres rundt om på kagen. Kagerester fra spøgelseshuset knuses og lægges på frostingen, så det ligner jord.  Placér evt. et levende lys bag kagen – så er der lige lidt ekstra Halloween stemning. 
  16. Server!

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2016 - udsendelse 3