I stedet for at smide dine gulerodsskræller i skraldespanden, kan de blive til lækre og sprøde chips. (Foto: David Michael Jensen ©David Michael Jensen)

Sprøde gulerodschips

Er du vild med sprøde og lækre snacks? Og er du samtidig glad for at undgå madspild og dermed bruge alt, hvad du kan komme til af dine råvarer? Så er denne opskrift på sprøde gulerodschips lige noget for dig. Du kan lave disse lækre gulerodschips af blot tre ingredienser, hvoraf den ene er de gulerodsskræller, du ellers ville have smidt ud. Gulerodschipsne er både lækre som en lille velkomstsnack til dine gæster, men kan også serveres som en del af et måltid. Med denne opskrift får du ca. 30 g. gulerodschips. Opskriften er fra bogen 'Skræl er ikke skrald' af Michael Folman Jensen og er udgivet på Muusmann'forlag.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 200 g gulerodsskræller
  • 2 spsk. rapsolie
  • Groft salt

Fremgangsmåde

  1. Gulerodsskrællerne blandes med olie og salt.
  2. Skrællerne fordeles på en bageplade beklædt med bagepapir og sættes i ovnen ved 125 °C i ca. 45-50 minutter. Husk at vende skrællerne undervejs, så de bliver bagt jævnt over det hele.
  3. Når de er sprøde, tages de ud af ovnen og lægges på et stykke køkkenrulle. Drys evt. med lidt ekstra salt.

TIP: Opbevar de sprøde gulerodschips i en lufttæt beholder.