Sprøde ruller med chilisauce (©DR)

Sprøde ruller med chilisauce

Er du vild med sprøde forårsruller? Anne Hjernøe laver lækre sprøde ruller med med en masse lækre råvarer som limeblade, citrongræs, ingefær og rejer. Rullerne smager dejligt med chilisauce til.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Sprøde ruller

  • 1 sjat koldpresset jomfruolivenolie
  • 3-4 stk. limeblade
  • 1 smule citrongræs
  • 1 smule ingefær
  • 1-2 håndfuld jordnødder
  • 3-4 stk. forårsløg
  • 16-20 stk. rå rejer
  • 1 smule hoisinsauce
  • 1 smule sød chilisauce
  • 1 håndfuld friske koriander
  • 1 pakke wontondej
    (den største størrelse)
  • 1 stk. æg
  • 0,5 l olie
    (til friture)

Chilisauce

  • 2 stængler citrongræs
  • 2-3 spsk. frisk ingefær
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 2 stk. røde chilifrugter
  • 1 sjat æblecidereddike
  • 1 smule rørsukker

Fremgangsmåde

Sprøde ruller: 

  1. Finhak limeblade, citrongræs, ingefær, jordnødder, forårsløg og rejer. Varm olien op på en pande og steg limeblade, citrongræs, ingefær og jordnødder godt igennem. Tilsæt derefter rejerne og steg dem et minuts tid før du tilsætter rigeligt med hoisinsauce og chilisauce, og steger det hele godt igennem.

  2. Lad fyldet køle helt af før du tilsætter en håndfuld finthakket frisk koriander. Læg fyldet i en smal stibe på wontondejen, pensl kanterne af dejen med æg, og rul nogle lange tynde forårsruller. Lav et ordentligt læs, og friter dem i den varme olie. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir og servér dem mens de stadig er varme.

Chilisauce: 

  1. Pil de yderste blade af citrongræsset og skær toppen og bunden af, hvorefter citrongræsset hakkes helt fint. Kom citrongræsset i en gryde sammen med finthakket ingefær, finthakket rød peberfrugt og finthakket chili. Tilsæt en slat eddike og et godt drys sukker og lad det hele koge til en god grov chilipasta.