Fiskeskind kan blive til en fantastisk snack, så smid det ikke ud. (©DR)

Sprøde uvakskind med havsalt - fiskesvær

Fiskeskind behøver ikke blive smidt væk. Steges det sprødt på panden, er det en virkelig lækker snack, der næsten minder lidt om flæskesvær. Disse snacks lavede Nikolaj Kirk af uvakskind, da han og Jørgen var i Grønland i programmet Nak & Æd, men de kan sagtens laves af andre typer fiskeskind.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • skind fra to uvak eller torsk
  • vindruekerneolie til stegning
  • lidt havsalt

Fremgangsmåde

  1. Tag fiskeskindet og fjern alle urenheder. Skær i passende stykker.
  2. Kom i hed olie og steg det gyldent og sprødt. Løft op og dryp olien godt af, kom på fedtsugende papir og drys med havsalt.
  3. Server straks.