Her har klatkagerne fået et sundere tvist med squash. Foto: DR (©DR)

Squash-klatkager

Squash er en fantastisk spise, der er god som tilbehør til mange kødretter, men som også kan blive til gode og fyldige retter på egen hånd. Denne opskrift er på lækre sprødstegte klatkager af squash, og de kan spises som en snack, eller som tilbehør til en kødret. I denne opskrift bliver en blanding af squash, krydderurter og æg - som navnet antyder - sat i klatter på panden og bliver stegt, til de er gyldne og sprøde.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 stk. squash
    (ca. 750 g)
  • 5-6 stk. forårsløg
  • 250 g feta
  • 1-2 dl persille
  • 1-2 dl mynte
    (plus lidt til pynt)
  • 1 spsk. tørret mynte
  • 1 tsk. paprika
  • 140 g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 1 knivspids peber
  • 3 stk. æg
  • 0,5 dl olivenolie
    (til stegning)
  • 3-4 stk. limefrugter

Fremgangsmåde

  1. Riv squashen groft. Svøb strimlerne ind i et viskestykke. Lad dem stå ca. 20 min., så den overskydende væde opsuges.
  2. Hak forårsløgene fint og kom dem op i en stor skål. Fetaen smuldres i. Hakket persille og mynte, tørret mynte og paprika røres i. Tilsæt mel og godt med salt og peber. Æggene røres i lidt ad gangen. Tilsæt squash og rør det godt sammen. Dejen bliver lidt klumpet, men det er meningen.
  3. Varm olien op på panden. Sæt klatkagerne på panden med en ske og tryk dem flade. De skal stege ca. 2 min. på hver side, til de er gyldne. Læg de færdige klatkager på et fad. De smager bedst ved stuetemperatur.
  4. Server klatkagerne med et drys mynte og limebåde.