De små klatkager er lækre som forret eller hovedret - evt. sammen med fisk. (©Scanpix)

Squash- og ricotta klatkager

Denne lækre opskrift på klatkager med ricotta og squash lavede den svenske kok Tina Nordström i programmet Tinas Køkken. Klatkagerne bliver stegt sprøde og gyldne og bliver serveret på et stykke ristet brød med hvidløg. Denne opskrift på squash- og ricotta klatkager på brød er perfekt som en snack, en forret eller som tilbehør til en hovedret.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 8 skiver formbrød
  • 1 stk. stor squash
  • 1 stk. æg
  • 1 dl ricottaost
  • 1 knivspids spidskommen
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 knivspids peber
  • 0,5-1 dl rapsolie
    (til stegning)
  • 4 skiver brød
  • 1 stk. fed hvidløg

Fremgangsmåde

  1. Skær skorperne af formbrødet og blend brødet, så det får samme konsistens som rasp. Riv squashen på rivejernet ned i en skål . Rør æg og ricotta i og halvdelen af det hjemmelavede rasp. Smag til med salt, peber og spidskommen. Lad det trække i et par minutter.
  2. Form blandingen til centimeter tykke klatkager og paner dem i resten af raspen.
  3. Hæld olie i en tykbundet stegepande - cirka 1 cm - og friter klatkagerne heri. De skal steges i cirka 3-4 minutter på hver side. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  4. Rist brødskiverne og gnid dem med et fed hvidløg.
  5. Server squash- og ricotta klatkagerne på brødet. Riv eventuelt lidt frisk muskat henover.