Squashen giver den svampede effekt til kagen og gør, at den holder sig saftig i længere tid i modsætning til andre kager. (Foto: Tom McCorkle ©getty images)

Squashkage - nem og svampet

Hader du også kager, der bliver tørre, før du nærmest har nået at smage på den? Så skal du prøve denne squashkage, der holder sig svampet og lækker i flere dage!

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kage

  • 1 stor squash
    (eller 2 små - du kan også rive en gulerod i for lidt ekstra fylde og smag)
  • 3 æg
  • 300 g hvedemel
  • 230 g sukker
  • 1,5 dl neutral olie
    (eller 150 g stuetempereret smør)
  • 1 spsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 lille tsk. salt
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 3 tsk. bagepulver
  • 150 g nødder
    (hasselnødder, mandler, valnødder mv. kan bruges)
  • Evt. 1 dl rosiner

Frosting

  • 150 g mascarpone
    (eller neutral flødeost)
  • 50 g smør
  • 130 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 økologisk citron
    (eller 2 økologiske lime)
  • Evt. Lidt hakket chokolade, kokosmel eller hakkede nødder til pynt

Fremgangsmåde

Kagen

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Kom olie og æg i en skål sammen med sukkeret. Pisk det godt sammen med en elpisker.
  3. Når massen er ensartet, kommer du de tørre ingredienser i: bagepulver, vaniljepulver, kardemomme, kanel, salt og hvedemel. Rør det godt sammen.
  4. Riv squashen groft på et rivejern og hak nødderne groft. Vend squash og nødder og eventuelt rosiner i dejen.
  5. Hæld dejen i en smurt eller bagepapirsbeklædt bradepande eller springform og bag den i midten af ovnen i cirka 35-45 minutter, alt efter størrelsen på din bradepande/form. For at tjekke, om kagen er færdig, kan du stikke en gaffel i kagen – hvis du får dej med på gaflen, når du hiver den op, skal den have lidt længere. Hvis kagen bliver for mørk på toppen, kan du putte et stykke aluminiumsfolie over den i den sidste del af bagningen.
  6. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af på køkkenbordet, mens du laver frosting.

Frosting

  1. Riv det yderste af skallen fint af citronen.
  2. Smørret skal være stuetempereret, så tag den ud af køleskabet i god tid, ellers kan det være svært at få smørklumperne pisket ud i frostingen.
  3. Rør alle ingredienser sammen med en elpisker eller i hånden. Gem eventuelt lidt af citronskallen til at drysse ovenpå kagen som pynt.
  4. Pres lidt citronsaft i frostingen, hvis du vil have den ekstra syrlig og frisk. Suppler med ekstra flormelis, hvis den bliver for tynd.
  5. Smør frostingen ud på den nu afkølede kage.Pynt eventuelt med resten af den revne citronskal, lidt hakket mørk chokolade, et drys kokosmel eller en håndfuld hakkede nødder.