Nip's smukke solstrålekage er lavet med skønne ingredienser fra Sri Lanka. (©DR)

Srilankansk inspireret kage

Nip bagte denne smukke kage i Den store Bagedyst 2017, som et mesterværk. Nip er selv adopteret fra Sri Lanka, og hendes navn betyder solstråle på srilanskansk. De bærende ingredienser i Nip's kage stammer derfor også fra det srilankanske køkken og indeholder bl.a. cashewbødder, kanel, vanilje, mango, passionsfrugt og chili.

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

Cashewfragilite bund

  • 125 g æggehvider
  • 175 g sukker
  • 100 g marcipan
  • 100 g cashewnødder
  • 1,5 tsk. kanel

Chokolademousse med chili

  • 2 blade husblas
  • 175 g mælkechokolade
  • 1 stk. rød chili
  • 250 g piskefløde

Cashewpraline

  • 80 g sukker
  • 80 g cashewnødder
  • 130 g mælkechokolade

Mangomousse

  • 4 blade husblas
  • 200 g mango
  • 2 stk. lime
  • 80 g sukker
  • 1 stang vanilje
  • 1,75 dl piskefløde
  • 150 g græsk yoghurt 10%
  • 1 stk. mango
    (til dekoration)

Passionsfrugtgelé og 'kaviar'

  • 20 stk. passionsfrugter
  • 1 stk. citron
  • 3 blade husblas
  • 3-4 dl neutral og iskold madolie

Pynt

  • 200 g hvid chokolade
  • spiselige gule blomster

Fremgangsmåde

Cashewfragilite bund

  1. Start med at tænde ovnen på 180 grader.
  2. Pisk æggehviderne og sukker til en stiv marengsmasse. Vend groftrevet marcipan, grofthakkede cashewnødder og kanelpulver i.
  3. Fordel dejen i en kageform, der har form som en dråbe eller en 20-24 cm almindelig rund springform. Bag bunden i ca. 25 minutter.
  4. Når bunden er kold skæres den fri fra formen og denne renses. Bunden lægges tilbage i den rengjorte form, som skal fores med kageplast.

Chokolademousse med chili

  1. Start med at lægge husblas i blød i koldt vand.
  2. Smelt chokoladen i en skål over vandbad og sæt det til side.
  3. Skær chili i små stykker og varm dem og 100 g piskefløde op til lige under kogepunktet. Sigt chilistykkerne fra, og smelt den udblødte husblas i den varme fløde.
  4. Hæld chili fløden over den smeltede chokolade og rør til det hele samler sig.
  5. De 150 g piskefløde piskes til flødeskum og vendes med chili-chokoladen, når den er kølig. Hæld nu moussen over bunden og sæt det hele i fryseren til det har sat sig.

Cashewpraline

  1. Smelt sukker til gylden karamel i en gryde og vend cashewnødderne godt rundt deri. Hæld det hele ud på et skærebræt dækket med bagepapir og lad dem køle af.
  2. Smelt chokoladen over vandbad.
  3. Blend ca 2/3 af nødderne i en mini hakker og hak 1/3 groft. Bland chokolade og nødder godt sammen og fordel cashewpralinéen ovenpå chokolademoussen, og sæt kagen på køl igen.

Mangomousse

  1. Læs husblas i blød i koldt vand.
  2. Skær mango i små stykker og kog dem op med limesaft, sukker og vaniljekorn. Stavblend det hele og hæld det igennem en sigt. Smelt husblassen i.
  3. Pisk fløden til flødeskum og vend det med græsk yoghurt.
  4. Vend mango-puréen og yoghurtfløden sammen og hæld det over kagen. Sæt den på køl igen.
  5. Skræl den friske mango og skær tynde skiver af den. Udstik små runde cirkler og læg dem ovenpå moussen og hæld passionsfrugt gelé over, så man stadig kan se mangocirklerne. 

Passionsfrugtgelé og 'kaviar'

  1. Pres saften fra passionsfrugterne og citronen ud i en lille gryde og varm det op.
  2. Smelt udblødt husblas i saften og lad det køle af.
  3. Hæld det meste over kagen og lad en smule blive tilbage, som hældes i en pipette og sprøjtes forsigtigt som små dråber ned i det iskolde madolie, så der dannes kunstig kaviar.
  4. Stil glasset på køl, og inden kagen skal dekoreres hældes de små kaviar ud i en si og skylles med vand. Tag derefter de fineste ’kaviar’ op og læg på kagen som pynt.

Hvidt chokoladebånd og hvid chokoladedråbe

  1. Smelt og temperer den hvide chokolade og smør det ud på et stykke kageplast i samme omkreds som kagen.Sæt det hele vejen omkring den kolde kage og på køl igen.
  2. Når det er stivnet fjernes kageplasten, så båndet selv står om kagen.
  3. Lav ligeledes et lille bånd, hvor chokoladen smøres på, rejes op og klemmes sammen i enden, så det danner en dråbe. Sæt dette på køl og pil plastiken af, så dråben står af sig selv. Pynt toppen af kagen hermed. Der kan med fordel laves nogle stykker, i fare for at de knækker.
  4. Pynt desuden kagen med spiselige gule blomster. Server.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 6)