Denne fisketærte vil helt sikkert få dine gæster til at slå øjnene op - men du vinder dem på smagen! (©DR)

Stargazy pie

Stargazy pie er en specialitet fra den lille fiskerby Mousehole i det sydvestlige England. Traditionelt skal den indeholde 7 forskellige slags fisk, men 3-4 forskellige slags kan sikkert også gøre det.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 6 pers.

Ingredienser

  • 6 forskellige slags fisk i alt
    (cirka 1 kg i filet)
  • 8-10 friske sardiner eller lignende småfisk
  • 250 g bacon
  • 3 store porrer
  • 1 stort løg
  • 1 fennikel
  • 4 hårdkogte æg
  • Cirka 1/2 l fiskefond
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk. smør
  • 1 stor spsk. mel
  • Butterdej til låg
  • Æg til pensling

Fremgangsmåde

Hak løget, skær fennikel i små tern, rens porrerne, flæk dem og skær dem i tynde skiver. Brug kun det hvide.

Skær bacon i små stykker og steg dem i en sauterpande til de er gyldne, men ikke for sprøde. Tag dem op og sæt til side. Kom en spsk smør ned til bacofedtet. Tilsæt løg, porre og fennikel og steg roligt til grøntsagerne er bløde. Drys melet over og lad det stege med i et minuts tid. Tilsæt fiskefond og lad det koge op mens der røres. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber. De forskellige slags fisk skæres i mundrette stykker og vendes i saucen.

Kom det hele i et passende ildfast fad. Kanten pensles med pisket æg og et låg af butterdej lægges over. Af overskydende dej udstikkes små stjerner som man pynter af med.

De små sardiner renses og deles på midten, så man har ca. 8 hoveder og 8 haler.

Med en lille kniv skæres huller i dejen, og her stikkes hoveder og haler ned, så de titter op af dejlåget. Overfladen pensles med pisket æg og bages i en 200 grader varm ovn i ca. 30-25 minutter. Server rygende varm.