Hvis der er børn der skal spise med, som ikke er så gode til stærk mad, kan du lave deres entrecote uden peber. (©DR)

Steak au poivre

I programmet 'some like it hot' laver brødrene Price lækker steak au poivre. En krydret entrecote, der er nem og hurtig at lave

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 stk. entrecote
  • 20 stk. peberkorn
  • 1 smule salt
  • 1 dl cognac
  • 2 dl kraftig kalvefond
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 2 dl fløde
    (evt. creme double)

Fremgangsmåde

  1. Bøfferne pudses smukt af og krydres med salt.

  2. Hele peberkorn knuses halvgroft i en morter og bøfferne vendes i peberet, hvorefter de steges i smør iblandet lidt olie. Efter et par minutter på hver side hældes cognac på og der flamberes. Tag bøfferne af og hold dem varme.

  3. Panden koges af med den gode kraftige kalvebouillon, og skal det blive rigtig godt, bør den være hjemmekogt. Tilsæt fløden og lad den koge lidt ind. Smag til med dijonsennep. Kom bøfferne tilbage på panden og varm dem igennem.
TIP: Kan f.eks serveres med kartofler der er smukt turnerede, blancherede i letsaltet vand og stegt gyldne i smør. Pommes frites er også godt. Og naturligvis en skål salat.