Hvis du er en rigtig oste-elsker, ville den ret være lige noget for dig. En blanding af det sprøde fra den indbagte ost, og det luftige og svampede fra omeletten. (©DR)

Steaks de fromage - indbagt ost i omelet

I programmet 'say cheese' lavede brødrene Price denne steaks de fromage, som man også kan kalde ostebøf, er friteret ost, der får en stor og lækker omelet lagt ovenpå. s

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Ost

  • 4 skiver Gruyère eller Comté, ca. 1,5 cm tykke

Frituredej

  • 300 g mel
  • 2 stk. æg
  • 2 stk. æggehvider
  • 2 dl øl
  • 1 spsk. olie
  • 1 smule revet muskatnød
  • 1 smule salt og peber
  • 0,5-1 l olie til friture
    (f.eks. vindruekerne)

Omelet

  • 6 stk. æg
  • 1 smule salt og peber
  • 1 smule revet muskatnød

Fremgangsmåde

  1. Bland melet med øllet i en skål. Tilsæt de hele æg og krydderier og pisk det godt sammen. Dejen skal være ret tyk, nærmest som en lind grød, så juster evt. konsistensen med lidt ekstra mel, hvis den er for tynd, og lidt vand hvis den er for tyk. Lad dejen hvile i en times tid. Derpå piskes æggehviderne stive og foldes i dejen.

  2. Drys osteskiverne med en lille smule salt og rigeligt peber og muskat. Dyp dem i dejen, så de er helt dækkede. Varm olien op i en pande med høje sider og fritér ostestykkerne i ca. 3 min. på hver side, eller til de er gyldne og sprøde. De skal være dækkede af olie og må ikke berøre hinanden. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir og læg dem i et ildfast fad.

  3. Pisk de 6 æg, til de skummer og smag til med krydderier. Hæld æggene over ostestykkerne og kom fadet i en 175 grader varm ovn. Når omeletten er souffleret og let gylden serveres retten med det samme.