(©DR)

Steaks de fromage - ost bagt i en omelet

I programmet "say cheese" var ost temaet for James og Adam Prices madlavning. De lavede blandt andet denne lækre omelet i ovn, hvor omeletten er lavet oven på de friturestegte skiver ost.

Dejen skal hvile i en times tid

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Fyld

  • 4 skiver gruyere eller comte ost, ca 1,5 cm tykke

Frituredej

  • 300 g hvedemel
  • 2 stk. æg
  • 2 stk. æggehvider
  • 2 dl øl
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 knivspids revet muskatnød
  • 1 tsk. salt
  • 1 knivspids peber
  • 1 l olie til friture

Omelet

  • 6 stk. æg
  • 1 tsk. salt
  • 1 knivspids peber
  • 1 knivspids revet muskatnød

Fremgangsmåde

  1. Frituredej:
    Bland melet med øllet i en skål. Tilsæt de hele æg og krydderier og pisk det godt sammen. Dejen skal være ret tyk, nærmest som en lind grød, så juster evt. konsistensen med lidt ekstra mel, hvis den er for tynd, og lidt vand hvis den er for tyk. Lad dejen hvile i en times tid. Derpå piskes æggehviderne stive og foldes i dejen.

  2. Drys osteskiverne med en lille smule salt og rigeligt peber og muskat. Dyp dem i dejen, så de er helt dækkede. Varm olien op i en pande med høje sider og fritér ostestykkerne i ca. 3 min. på hver side, eller til de er gyldne og sprøde. De skal være dækkede af olie og må ikke berøre hinanden. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir og læg dem i et ildfast fad.

  3. Pisk de 6 æg, til de skummer og smag til med krydderier. Hæld æggene over ostestykkerne og kom fadet i en 175 grader varm ovn. Når omeletten er souffleret og let gylden, serveres retten med det samme. 

    TIP: Server retten med en let, grøn salat