Steaksandwich med løgrelish og østersmayo (©DR)

Steaksandwich

Steaksandwich er en amerikansk klassiker med skiver af stegt entrecote bøf, løgrelish og østersmayo. Denne sandwich kan snildt gøre det ud for en hovedret!

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 2 pers.

Ingredienser

  • 2 stk. entrecotes
    (ca. 100-150 gram kød pr. mand - alt efter sult!)
  • 2 tsk. grov sennep
  • 2 håndfulde rucola salat
  • 2 stk. cornichoner
  • 8 skiver godt brød
    (gerne et surdejsbrød)

Østers-mayonnaise

  • 2 stk. past. æggeblommer
  • 2-3 stk. friske østers
  • 1 spsk. sherryvineddike
  • 1 smule sukker
  • 0,5 tsk. salt
    (efter smag)
  • 1 knivspids peber
  • 2-3 dl vindruekerne olie

Løgrelish

  • 2-3 stk. store skalotteløg
  • 0,5 tsk. salt
    (efter smag)
  • 1 knivspids peber
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. sherryvineddike
  • 2-3 spsk. olie
    (til stegning)

Fremgangsmåde

  1. Lav løgrelish først:
    Skær fine skiver af løgene - ca. 1 mm tykke. Steg dem gyldne ved mellemhøj varme. Giv dem salt, peber, en spsk. sukker og 1-2 spsk. eddike på. Kog det væk. Der må godt være en anelse bid i løgene stadigvæk. De skal være let sur-søde. Stil dem til side.

  2. Østersmayo:
    Åben østersne. Hæld vandet fra - eller gem det evt. til noget andet. Blend 2-3 østers med 1 bæger pasteuriserede æggeblommer, 1 spsk. eddike, en anelse sukker, lidt salt og peber. Lad blenderen køre langtsomt - og kom så forsigtigt nogle dråber olie i. Så lidt mere. Og bliv ved, til du har en ret stiv, let grålig mayo, der smager fint af østers.

  3. Sandwichen:
    Steg dine entrecotes medium rare. De skal være røde indeni stadigvæk - men varme hele vejen igennem. Stil dem til side.

  4. Rist brødet. Denne steak sandwich er ment som en open sandwich, hvor man ikke nødvendigvis behøver at lægge brød oven på toppen. Skal den laves som en sandwich, man skal tage med sig, er det nødvendigt.

  5. Smør brødet med et skrabet lag grov sennep - altså ganske tyndt. Læg rucola-salat på brødet, derpå skiver af oksekød, derpå løg-relish. Kom så nogle gode striber eller små toppe af østersmayo på og slut af med fintskivede cornichons. Husk at komme salt på kødet, når du har skivet det.

  • TIP: Dette er en sandwich, der passer vældig godt til en beskidt, oversøisk cabernet sauvignon. Amerikansk vin til amerikansk mad. Yes we can.