En skøn fiskeret med skovens urter og blomster. (©DR)

Stegt aborre med brændenælde-kartofler og dypstegt hyldeblomst

Ved Skanderborg Sø fangede Jørgen og Nikolaj aborrer i programmet Nak & Æd, og hjemme i lejeren lavede de blandt andet denne ret med stegte aborrer, kartofler med brændnælle og friterede hyldblomster. Kan du ikke få fat i aborre, kan du sagtens bruge anden hvid fisk.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Friterede hyldeblomst

  • 125 g hvedemel
  • 1½ dl vand
  • 2 æg
  • 10 skærme hyldeblomst
  • vindruekerneolie til stegning
  • fint salt

Fisk og kartofler

  • 4 aborrefileter
  • 50 g smør
  • 600 g kogte, pillede små kartofler
  • 1 skål plukkede brændnæller
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at røre dejen sammen af vand og hvedemel. Del æggene i blommer og hvider, og kom blommerne i dejen. Pisk hviderne stive og vend forsigtigt i. 
  2. Dyp hyldeblomsterne i dejen og steg dem i hed olie, til de bliver gyldne. Tag op og kom på fedtsugende papir. Drys med fint salt.
  3. Kom kartoflerne i en gryde med lidt smør og sving dem i dette. Kom brændenælderne i letsaltet, kogende vand og kog dem i tre minutter. Tag op og køl af. Knug vandet fra og hak dem fint. Tilsæt til kartoflerne og sving det sammen.
  4. Smelt resten af smørret på en pande, og steg aborre fileterne heri med skindsiden først. Lad dem stege helt på denne side før de vendes. Krydr med salt og peber.
  5. Server de stegte aborrer sammen med kartoflerne og de sprøde hyldeblomster.