Stegt and med hoisinsauce er lækkert fyld i kinisiske pandekager. (©DR)

Stegt and i kinesiske pandekager

Vil du kombinere and og pandekager på en ny og spændende måde? Prøv denne opskrift på stegt and med hoisinsauce, som her er brugt som fyld i kinesiske pandekager. Anne Hjernøe lavede opskriften i programmet Annemad.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

And i hoisinsauce

  • 600 g frisk stegt andekød
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 stk. citrongræs
  • 4 stk. forårsløg
  • 1 stk. rød chili
  • 1 spsk. frisk ingefær
  • 0,5 dl frisk mynte
  • 50 g ristede jordnødder
  • 2 spsk. Nam Pla
    (asiatisk fish sauce)
  • 2 spsk. sød chilisauce
  • 2 spsk. hoisinsauce

Kinesiske pandekager

  • 3 dl hvedemel
  • 3 dl hvid hvede
  • 1 tsk. salt
  • 1-2,5 dl kogende vand
    (efter konsistens)

Fremgangsmåde

And i hoisinsauce:

  1. Andekødet pilles i trevler. Pil de yderste blade af citrongræsset og skær toppen og bunden af, hvorefter citrongræsset hakkes helt fint. Steg citrongræsset på panden i olie sammen med hakket forårsløg, chili, fintrevet ingefær, hakket mynte og jordnødder.
  2. Tilsæt derefter nam pla, andekød, chilisauce og hoisinsauce og steg det hele godt igennem. Fyldet kan nu bruges til pandekagerne som det er, eller du kan ryge det med en smoking gun, eller under en skål på terrassen hvis du stiller en lille skål med brændende rygesmuld derind. 

Kinesiske pandekager: 

  1. Bland mel og salt og tilsæt derefter kogende vand og ælt til du har en elastisk dej. Rul dejen ud med en kagerulle og udstik pandekager med en rund form. Bag pandekagerne på en tør pande til de er gennembagte og har fået fine brune pletter. Hold pandekagerne lune i et viskestykke.

TIP: Kom andefyldet i pandekagerne sammen med fintsnittede grøntsager som peberfrugt, forårsløg og agurk.