En smagfuld og flot middag for hele familien. (©DR)

Stegt andebryst med grov kartoffelmos og citrussalat

Familien Gadtofts bedste familieret med stegt og mørt andebryst, grov kartoffelmos, glaserede gulerødder, en kraftig rødvinssauce og en frisk citrussalat til. Få deres opskrift fra Maddysten lige her og lav en skøn middag på bare én time.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Grov kartoffelmos

  • 4 store bagekartofler
  • smør efter smag
  • salt og peber
  • 1 håndfuld frisk timian

Rødvinssauce

  • 4 dl rødvin
  • 2 dl portvin
  • 1 dl balsamico
  • lidt koldt smør i tern
  • lidt fløde
  • salt og peber
  • evt. lidt honning

Andebryster

  • 3 store andebryster
  • salt og peber

Brombær

  • 250 g friske brombær

Citrussalat

  • 3 appelsiner
  • 1 grapefrugt
  • ½ spidskål
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. honning
  • salt og peber

Glaserede løg og gulerødder

  • 8 gulerødder
  • 3 løg
  • smør til stegning
  • lidt salt
  • 1 appelsin, saft heraf

Fremgangsmåde

Grov kartoffelmos

  1. Skyl bagekartofler og kog dem i en gryde med skrald på. Husk ikke at salte vandet, da det kan påvirke kartoffelmosens konsistens. 
  2. Når kartoflerne er kogte, skal de moses i en skål med en god mængde smør, salt og friskhakket timian.

Rødvinssauce

  1. Bring 4 dele rødvin, 2 dele portvin og 1 del balsamico i kog. Saucen skal koge ind til det halve og ændre sig til en tyk og sirupslignende konsistens. 
  2. Sidst monteres saucen med et par terninger koldt smør og en smule fløde. Saucen smages til med salt og peber og eventuelt en skefuld honning.

Andebryster

  1. Andebysternes skindside ridses med en kniv og krydres med salt og peber. 
  2. Brysterne lægges med skindsiden nedad på en kold pande. Skru panden op på høj varme og steg brysterne til skindet er sprødt – ca. 8 minutter. 
  3. Vend herefter andebrysterne og steg dem på lav varme i ca. 10 minutter. Tag andebrysterne af panden og lad dem trække, så kødsaften ikke løber ud, når der skal skæres i kødet.

Brombær

  1. Varm brombær forsigtigt op på panden med fedtet fra andebrysterne. De skal ikke lægge på panden mere end et par minutter.

Citrussalat

  1. Skær citrusfrugter i mundrette størrelser og spæd til med fintsnittet kål. 
  2. Bland en dressing af honning, olivenolie, salt, peber og æblecidereddike. 
  3. Bland alle elementer sammen og anret på fad eller i en skål.

Glaserede løg og gulerødder

  1. Kom gulerødder og halve løg på panden med salt, smør og saften fra en appelsin. 
  2. Lad væsken fordampe lidt på panden, så saucen glaserer løgene og gulerødderne. Lad dem stege i ca. 10 minutter.

Anretning

  1. Elementerne anrettes og retten er klar til servering.

Opskriften findes i samlingen

Maddysten