Stegt bakskuld med remoulade - en specialitet fra Esbjerg. (©DR)

Stegt bakskuld med remoulade

Bakskuld - saltet, tørret og røget ising, - er en specialitet fra området omkring Esbjerg. Din fiskehandler kan sikkert skaffe det hjem, og hvis du ikke kender det, er det er bestemt værd at prøve. Man kan godt skære bakskulden i fileter, men det nemmeste er bare at flå skindet af den og så stege den på panden i smør. Den smager rigtig godt med rugbrød og en hjemmerørt remoulade til. Før i tiden spiste man den ofte som den var, skåret i strimler og nydt sammen med en varm kaffepunch, som simpelhen består af sort kaffe, sukker og akvavit.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Bakskuld

  • 4 stk. Bakskuld
  • 50 g smør

Remoulade

  • 4-5 spsk. mayonnaise
  • 2 spsk. yoghurt naturel
  • 3 spsk. picalilli eller pickles
  • 1 spsk. kapers
  • 1 spsk. syltede agurker
  • 1 spsk. purløg
  • 1 smule karrypulver
  • 1 spsk. gurkemeje
  • 1 knivspids salt
    (efter smag)
  • 1 knivspids peber
    (efter smag)
  • 1 knivspids sukker
    (efter smag)
  • 4 skiver rugbrød
  • 4 stk. citronbåde

Fremgangsmåde

  1. Remoulade:
    Bland mayonnaise og yoghurt. Hak picalilli, syltede agurker, kapers og purløg fint og bland i. Smag til med salt, peber, og evt. lidt sukker og et nip karry. Kom gurkemeje i, til farven er passende. Remouladen har godt af at trække lidt i køleskabet.

  2. Bakskuld:
    Skær hovederne af bakskuldene og flå dem. Det er nemmeste, hvis man skærer en lille trekant af oppe ved hovedet men ikke skærer den helt igennem, og så får godt fat i skindet og trækker til. De skal flås på begge sider. Steg dem derpå roligt i smør på en pande i nogle minutter på hver side og server dem lune med remouladen, rugbrød og citron til at dryppe med.