Filet af bushbuck bliver her til saftige og møre bøffer. (©DR)

Stegt bushbuckfilet med sprød kål

I Zambia, Afrika, skød Jørgen og Nikolaj en bushbuck-antilope, som blev til bl.a. denne lækre opskrift på stegt bushbuckfilet serveret med kål. Herhjemme kan du selvfølgelig benytte andet vildt kød.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 400 g filet af bushbuck
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. smør
  • 4-6 kålblade, evt. sølvbeder
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Del fileten i mindre stykker, og krydr hvert stykke med salt og peber. 
  2. Varm olien op på en pande, og tilsæt smørret så det bruner let. Fordel kødstykkerne jævnt ud over panden, og brun dem godt af. Vend og brun på den anden side. 
  3. Istandgør kålen, skyld den godt og dryp af. Snit i strimler og kom ved bøfferne. Lad det hele simre, indtil kålen er halvblød og dejlig. Server.