Hjemmelavet stegt flæsk med kartofler og persillesovs. (©DR)

Stegt flæsk med persillesovs

Elsker du også dansk mad? Så skal du lave denne velsmagende og danske nationalret med stegt flæsk, kogte kartofler og en dejlig tyk persillesovs.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 1,2 kg flæsk

Persillesovs

  • 2 spsk. mel
  • 60 g smør
  • 1 stk. skalotteløg
  • 1 smule mælk
  • 1-2 håndfulde hakket persille
  • 1 smule citronsaft
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber

Fremgangsmåde

Lav kartofler:

  1. Begynd med at koge kartoflerne. De skal i koldt vand med en tilpas mængde salt, så det næsten smager af havvand. 
  2. Kartoflerne er færdige, når du kan stikke i dem, og der stadig er lidt modstand. Når de er færdige, hælder du vandet fra og smider et viskestykke henover. 

Mens kartoflerne koger, kan du passende gå i gang med sovsen.:

  1. Hak et løg og sauter det i 60 g smør - rør i det - det er vigtigt at, sovsen ikke tager farve. 
  2. Put melet i og rør i 3-4 minutter, så det bliver til en smørbolle. 
  3. Hæld lidt bouillon i (enten flydende eller en terning og vand) 
  4. Hæld mælk i lidt i gangen, indtil sovsen har en god tykkelse og lad den småkoge et par minutter 
  5. Juster tykkelsen på sovsen, ved at hælde mere mælk i 
  6. Kom hakket persille i og vær ikke nærig med mængden 
  7. Smag til med salt og hæld lidt citronsaft i til allersidst. 
  8. Sovsen har den rigtige tykkelse, når du kan hælde over kartoflerne og den ikke glider af 

Lav stegt flæsk:

  1. Flæske-stykkerne skal skæres i skiver på ca. 2 cm tykkelse og bankes let, og steges i smør på moderat varme, så fedtet steges af. Vend dem en 3-4 gange til fedtet er stegt af og lad dem dryppe af på et stykke papir. Drys salt over til sidst. 

Server retten i store skåle, så folk selv kan øse op.