Stegt flæsk og persillesovs
Stegt flæsk med persillesovs, så bliver det ikke mere dansk. Og det er faktisk slet ikke så svært at lave, som mange går rundt og tror.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
2 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 12 skiver flæsk
- 0,5 l mælk
- 20 g smør
- 2 spsk. hvedemel
- 1 smule revet muskatnød
- 1 bundt persille
- 300 g kogte kartofler
Fremgangsmåde
- Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og pisk det sammen til en melbolle.
- Tilsæt lidt efter lidt mælken, mens du pisker kraftigt for at undgå klumper. Lad den derefter koge nogle minutter. Krydr med salt, peber og muskatnød.
- Hak persillen og hæld den i sovsen.
- Bank kødskiverne let og krydr med salt og peber. Steg dem på en pande. Først den ene side, hvorefter den vendes og steges videre indtil flæsket er stegt helt sprødt. Hæld lidt af fedtet fra og over i sovsen.
- Serveres med kogte kartofler.