Mørt og velstegt gåsebryst på rodfrugter er perfekt efterårs- og vintermad. (©DR)

Stegt gåsebryst med pastinak og æble

Velstegt gåsebryst, flamberet i whisky og serveret på møre pastinakker og æbler. God og velsmagende mad , som Nikolaj og Jørgen lavede i det fri i programmet Nak & Æd.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 gåsebryst
  • 50 g smør
  • 4 cl whisky
  • 5-6 pastinakker
  • 1 æble
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skræl pastinakkerne og vask dem godt. Kom i en gryde med vand og kog dem helt møre. Løft op og køl ned. Halver på langs. 
  2. Tag gåsebrystet og snit skindet. Krydr med salt og peber. Smelt lidt af smørret på en pande, og steg brystet heri stille og roligt. Vend kødet undervejs, så det bliver stegt ordenligt. Læg efter nogle minutter pastinakkerne på panden og brun disse på skæresiden. 
  3. Halver æblet, fjern kernehuset og snit i grove både. Læg disse på panden. Krydr med salt og peber og flamber det med whisky. Tilsæt derefter smør og sving sammen til en pandesky. Fjern gåsebrystet fra panden, og lad det trække.
  4. Anret nu pastinakkerne og æble på et fad, skær gåsebrystet i tynde skiver og læg på toppen.