En eksotisk ret med hulepindsvin, okra og grønne bananer. (©DR)

Stegt hulepindsvin med okra og grønne bananer

I ottende sæson af Nak & Æd var Nikolaj og Jørgen en tur i Afrika. Her blev det blandt andet til en række lækre retter med hulepindsvin - som denne, hvor fileten steges og serveres med okra og grønne madbananer. Lav den derhjemme og prøve noget nyt!

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 500 g filet af hulepindsvin
  • 2 spsk. palmeolie
  • 2 grønne bananer
  • 1 habanero chili
  • 2-3 citroner
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Begynd med at istandgøre ryggen af hulepindsvienet. Fjern eventuelle sener og del i mindre stykker. Krydr hvert stykke med salt og peber. 
  2. Varm olien på en pande og brun rygstykkerneved mellem varme. 
  3. Pil bananerne og skær i grove bidder. Læg disse ned til kødet og steg med. Tilsæt også den hele chili, og lad det hele brase sammen. Vend både kød og tomater undervejs. 
  4. Snit okra i tykke skiver, og tilsæt så de også bliver stegt. Dryp lidt citron saft ud over.
  5. Anret kødet på et fad med bananer og okra fordelt ud over. Del de resterende citroner i grove stykker og kom ved.