Stegt hulepindsvin med okra og grønne bananer
I ottende sæson af Nak & Æd var Nikolaj og Jørgen en tur i Afrika. Her blev det blandt andet til en række lækre retter med hulepindsvin - som denne, hvor fileten steges og serveres med okra og grønne madbananer. Lav den derhjemme og prøve noget nyt!
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
2 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 500 g filet af hulepindsvin
- 2 spsk. palmeolie
- 2 grønne bananer
- 1 habanero chili
- 2-3 citroner
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Begynd med at istandgøre ryggen af hulepindsvienet. Fjern eventuelle sener og del i mindre stykker. Krydr hvert stykke med salt og peber.
- Varm olien på en pande og brun rygstykkerneved mellem varme.
- Pil bananerne og skær i grove bidder. Læg disse ned til kødet og steg med. Tilsæt også den hele chili, og lad det hele brase sammen. Vend både kød og tomater undervejs.
- Snit okra i tykke skiver, og tilsæt så de også bliver stegt. Dryp lidt citron saft ud over.
- Anret kødet på et fad med bananer og okra fordelt ud over. Del de resterende citroner i grove stykker og kom ved.