Stegt, krydret berberiandebryst serveres med rødbeder, rødløg løvstikkesmør. (©DR)

Stegt, krydret berberiandebryst

Prøv denne smagfulde opskrift på en fransk, stegt, krydret berberieandebryst. Anden serveres med glaserede rødbeder og bagte rødløg med løvstikkesmør.

Tilberedningstid: 1 time, 20 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 stk. små berberieandbryst
  • 1 kg rødbeder
    (helst små og runde)
  • 4 stk. store rødløg
  • 0,5 bundt løvstikke
  • 1 stk. citron
  • 100 g smør
  • 1 smule olie
    (til stegning)
  • 1 tsk. salt
  • 0,5 tsk. sort peber
  • 1 smule rød balsamico
  • 2 dl kalve - eller hønsefond
  • 3-4 stk. enebær
  • 4 stk. hele sorte peberkorn
  • 5 stk. nelliker

Fremgangsmåde

  1. Tag dine tørrede krydderier og rist dem af på en pande, så smagen åbner sig. 

  2. Pulveriser dem så i en morter eller på en kaffemølle. 

  3. Rids andebrystet godt ned i fedtet og gnid lidt af dine varme krydderier ind i brystet. 

  4. Kom dem i et fad og sæt dem i en 250 grader varm ovn i 10-15 min. 

  5. Når du tager dem skal de hvile i folie/sølvpapir og et viskestykke i 10 min., og de er klar til at skære


Alternativ fremgangsmåde: 

  1. Brun først de krydrede andebryster af på en pande, der til at starte med er kold. 

  2. Så reducere du meget af fedtet på andebrystet og får en dejlig sprød skorpe. 

  3. Steg dem videre i ovnen ved 200 G i 10 min og lad dem hvile i folie/sølvpapir og et viskestykke i 10 min.


Lav glaserede rødbeder: 

  1. Kog dine rødbeder møre i vand og smut dem bagefter. 

  2. Imens koger du din balsamico og kalvefond ind, til den begynder at tykne. 

  3. Kom rødbederne i og kog det hele videre og smag til med salt, peber og lidt citron.


Lav bagte rødløg med løvstikkesmør: 

  1. Tag smørret og lad det få lidt temperatur. Hak løvstikke helt fint og bland det i med lidt citronsaft, lidt citronskræl, salt og peber. Smag det til. 

  2. Tag dine rødløg og vask dem. Skær derefter bunden af dem, så de kan stå i et ovnfast fad. 

  3. Lav et krydssnit foroven og kom løvstikkesmør i, eller ovenpå. 

  4. Bag dem ved 200 G i 20 min. Tjek dem under hele bagnings forløbet, da de svinder lidt i størrelse.