Stegt berberiandebryst serveret med rødbeder, rødløg og løvstikkesmør. (©DR)

Stegt, krydret berberiandebryst

Prøv denne smagfulde opskrift på en fransk, stegt, krydret berberieandebryst. Anden serveres med glaserede rødbeder og bagte rødløg med løvstikkesmør.

Tilberedningstid: 1 time, 20 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 4 stk. små berberieandbryst
  • 1 kg rødbeder
    (helst små og runde)
  • 4 stk. store rødløg
  • ½ bundt løvstikke
  • 1 citron
  • 100 g smør
  • olie til stegning
  • salt og peber
  • 1 dl balsamico
  • 4 dl kalve - eller hønsefond
  • 3-4 stk. enebær
  • 4 stk. hele sorte peberkorn
  • 5 stk. nelliker

Fremgangsmåde

Andebryster

Rist de tørrede krydderier på en pande, så smagen åbner sig, og pulveriser dem så i en morter. 

Rids andebrysterne godt ned i fedtet og gnid dem med de varme krydderier.  Kom dem i et fad og sæt dem i en 250 grader varm ovn i 10-15 min.  

Herefter skal de hvile pakket ind i folie og et viskestykke i 10 min., og så er de er klar til at skære ud. 

Glaserede rødbeder

Kog rødbederne møre i vand, afkøl dem og pil skallen af.   

Kog balsamico og kalvefond ind, til det begynder at tykne. Gryden skal kunne rumme rødbederne. 

Kom rødbederne i gryden og glaser dem ind ved svagt blus. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft. 

Bagte rødløg med løvstikkesmør

Hak løvstikke helt fint og bland det i det bløde smør sammen med lidt citronsaft, lidt citronskræl, samt salt og peber.

Pil rødløgene og skær bunden af dem, så de kan stå i et ovnfast fad.  

Lav et krydssnit foroven og kom en god klat løvstikkesmør ovenpå hver.   

Bag dem ved 200 grader i 20 min. Tjek dem under hele bagnings forløbet, da de svinder lidt i størrelse. 

Anretning

Læg de udskårne andebryster på varme tallerkener sammen med et par glaserede rødbeder pr. portion samt et bagt rødløg. Server godt brød eller lidt råstegte kartofler til.