Stegt, krydret berberiandebryst
Prøv denne smagfulde opskrift på en fransk, stegt, krydret berberieandebryst. Anden serveres med glaserede rødbeder og bagte rødløg med løvstikkesmør.
Kok og program
Ingredienser
- 4 stk. små berberieandbryst
-
1 kg
rødbeder
(helst små og runde)
- 4 stk. store rødløg
- ½ bundt løvstikke
- 1 citron
- 100 g smør
- olie til stegning
- salt og peber
- 1 dl balsamico
- 4 dl kalve - eller hønsefond
- 3-4 stk. enebær
- 4 stk. hele sorte peberkorn
- 5 stk. nelliker
Fremgangsmåde
Andebryster
Rist de tørrede krydderier på en pande, så smagen åbner sig, og pulveriser dem så i en morter.
Rids andebrysterne godt ned i fedtet og gnid dem med de varme krydderier. Kom dem i et fad og sæt dem i en 250 grader varm ovn i 10-15 min.
Herefter skal de hvile pakket ind i folie og et viskestykke i 10 min., og så er de er klar til at skære ud.
Glaserede rødbeder
Kog rødbederne møre i vand, afkøl dem og pil skallen af.
Kog balsamico og kalvefond ind, til det begynder at tykne. Gryden skal kunne rumme rødbederne.
Kom rødbederne i gryden og glaser dem ind ved svagt blus. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
Bagte rødløg med løvstikkesmør
Hak løvstikke helt fint og bland det i det bløde smør sammen med lidt citronsaft, lidt citronskræl, samt salt og peber.
Pil rødløgene og skær bunden af dem, så de kan stå i et ovnfast fad.
Lav et krydssnit foroven og kom en god klat løvstikkesmør ovenpå hver.
Bag dem ved 200 grader i 20 min. Tjek dem under hele bagnings forløbet, da de svinder lidt i størrelse.
Anretning
Læg de udskårne andebryster på varme tallerkener sammen med et par glaserede rødbeder pr. portion samt et bagt rødløg. Server godt brød eller lidt råstegte kartofler til.