Friskfanget mørksej med stegte grøntsager (©DR)

Stegt mørksej med nye løg, gulerødder og kartofler

Ved Det Gule Rev fangede Jørgen og Nikolaj mørksej og lavede blandt andet denne ret af den friske fisk. Fisken steges og serveres med karamelliserede gulerødder, løg og kogte kartofler.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 800 g mørksejfilet
  • smør og olie til stegning
  • 4 gulerødder
  • 4 små, ny og friske løg
  • 400 g små kartofler
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at dele mørk sejfileten i fire pæne stykker, og krydr disse med salt og peber. 
  2. Vask kartoflerne godt og kog dem i letsaltet vand til de møre. 
  3. Skræl gulerødderne og del på langs. Kom i en kasserolle med lidt olie og steg dem ved svag varme, så de bliver gyldne og møre undervejs. 
  4. Tilsæt de nye løg og krydr med salt og peber. 
  5. Sigt vandet fra kartoflerne og kom ved sammen med en god klump smør.
  6. Smelt nu smør og olie på en pande og steg mørksejstykkerne - de skal have et par minutter, før du vender dem. 
  7. Når de er stegt på begge sider løftes de op og servers med de karameliserede gulerødder og kogte kartofler samt smørsovs fra gryden.