Indholdet i naanbrødene kan skiftes ud, og gøres mere børnevenligt, hvis der er børn i selskabet. (©DR)

Stegt naanbrød med hakket kød samt avokado og tomat

Nemme og lækre naanbrød, der er gode til frokost, aftensmad eller madpakken. Vær opmærksom på, at dejen skal stå i køleskabet natten over

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 1 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 lille portion dej lavet af mel, salt og vand - skal stå i køleskabet natten over
  • 1 dl afklaret smør - ghee
  • 200 g hakket kalve eller oksekød
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 smule tørret chili

Tilbehør

  • 1 stk. avokado
  • 2 stk. løg
  • 4 stk. tomater
  • 1 smule olivenolie
  • 1 stk. citron

Fremgangsmåde

  1. Del dejen i 8 mindre klumper. Rul hver klump ud til en pandekage. Smør med afklaret smør og rul den så sammen til en pølse. Nu rulles den så sammen til en snegl og denne rulles nu igen ud til en pandekage. Gør dette med alle dejklumperne.
  2. Bland kødet med fint skåret løg, hvidløg og knust spidskommen. Krydder med salt, peber og chili og bland godt sammen. Fordel kødet på fire af ”pandekagerne” og dæk så disse med de resterende udrullet dej stykker. Tryk let sammen i kanten.
  3. Hæld lidt afklaret smør på en stor pande og steg brødet i dette på begge sider et par minutter.
  4. Skær nu avokado, løg og tomat ud i passende stykker og kom på et lille fad. Drys med salt og dryp med olivenolie. Kom både af citron ved siden af.
  5. Anret brødene på et andet fad og server derefter gerne med frisk juice ved siden af.