En anderledes og eksotisk gryderet med skalle-fisk og madbanan. (©DR)

Stegt skalle med madbanan og peber

En eksotisk ret med skalle-fisk, madbananer, kokosmælk og peberfrugter, som Nikolaj og Jørgen lavede i ottende sæson af programmet Nak & Æd. En gryderet med masser af smag!

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 madbanan
  • 2 gulerødder
  • 4-5 mini auberginer
  • 1/2 grøn peberfrugt
  • 1/2 rød peberfrugt
  • 2 spsk. karry
  • 200 ml kokosmælk
  • 4 skalle-fileter
  • lidt smør
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skræl gulerødderne og skær dem i passende stykker. Snit både rød og grøn peberfrugt i tern. Pil bananen og skær i tykke skiver. 
  2. Kom lidt smør i en gryde, brun karry af og hæld kokosmælken ved. Tilsæt madbananen og gulerødderne. Lad det simre til det næsten er mørt. Halver auberginerne og kom ved sammen med peberfrugterne. Krydr med salt og peber, og lad det simre så saucen bliver passende i konsistensen. 
  3. Istandgør skalle-fileterne, og fjern evt. skæld. Krydr med salt og peber. 
  4. Smelt lidt smør på en pande, og brun fileterne heri med skindsiden ned af. Steg dem 2 minutter på denne side og vend. 
  5. Server banangryden med det stegte fisk ved siden af.