Vildtskudt sneppe med alt det bedste fra efteråret - en dejlig og fyldig ret. (©DR)

Stegt sneppe med stuvede svampe og græskar

Denne gang lykkedes det Jørgen og Nikolaj fra programmet Nak & Æd at fange en sneppe. Det bl.a. blev til denne fyldige ret, hvor brystkødet rosasteges og serveres med stuvede svampe og hokkaido græskar. Resultatet bliver til en smagfuld og fyldig efterårsret.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 stk. sneppebryster
  • 2 spsk. olie
  • 20 g smør
  • 300 g blandede svampe som karl johan og kantareller
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl piskefløde
  • 1/2 hokkaido græskar
  • lidt brøndkarse til pynt

Fremgangsmåde

  1. Begynd med at istandgøre svampene, og skær dem i mindre stykker. 
  2. Smelt lidt smør i en lille gryde, og rist svampene heri. Snit skalotteløg og hvidløg helt fint og kom ved svampene. Lad det hele simre sammen.  
  3. Krydr sneppebrysterne med salt og peber. Steg dem let i lidt smør og olie, uden at de bliver helt gennemstegte. 
  4. Græskar skrælles og skæres i passende stykke. Kom i en gryde med vand og kog dem møre. 
  5. Server svampestuvningen med de stegte sneppebryster på toppen og de kogte græskarstykker. Drys med brøndkarse.