Stegt sneppeindmad med grillet porre og østersfløde
I ottende sæson af Nak & Æd fangede Jørgen og Nikolaj bl.a. snepper på deres jagt i det fri. Indmaden herfra blev brugt til denne fyldige og cremede ret, hvor hjerte og lever steges gyldent og drysses over grillede porrer vendt i østerfløde.
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
2 pers.
Kok og program
Ingredienser
- lever og hjerte fra 2 snepper
- 2 porrer
- 2 spsk. olivenolie
- 1 dl piskefløde
- 4 østers
- 1 stk. sukker
- salt og peber
- frisk dild
Fremgangsmåde
- Begynd med at istandgøre porrerne - skær toppen af og skyl grundigt. Smør lidt olie på dem, læg på grill og steg dem helt sorte, så de bliver møre indeni.
- Porrerne skal vendes flere gange undervejs. Fjern så fra varmen og køl let ned. Skub det sorte og yderste lag af porrerne og skær dem i passende skiver. Kom stykkerne i et fad.
- Åbn østers, og hæld saften ned i en lille skål sammen med sukker, salt, peber og fløde. Pisk til en let creme. Fordel denne creme ud over porrerne.
- Istandgør lever og hjerte og krydr med salt og peber. Steg dem gyldne i varm olie på en pande og fjern derefter.
- Hak indmaden let og drys over porrerne. Hak nu også østers og fordel østerskødet herover. Pluk dilden og top med den. Server.