Spidskålen er skøn som tilbehør som en god bøf og al grillmad. (©DR)

Stegt spidskål med estragon

I programmet 'Madmagasinet' viste kok Adam Aamann hvordan man nemt kan forvandle et spidskål til smagfuldt tilbehør til forårets og sommerens retter. Spidskålen deles i kvarte og steges møre og lækre i olivenolie på panden, krydret med frisk estragon. Server gerne spidskålen til en god bøf, og du har et skønt og nemt måltid.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • 3 spsk. olivenolie
  • 40 g smør
  • 2 skalotteløg
  • 1 lille bundt estragon
  • økologisk citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Tag eventuelle grimme yderblade af kålen. Skyl og skær det allernederste af bunden af og del kålen i 4 lige store kvarte, med stokken på.
  2. Tag en pande, hvor du har et låg der passer til, og som kan rumme kålen. Varm panden godt op, hæld olien på og steg de kvarte spidskål gyldne på begge skæreflader. 
  3. Når de har fået godt med farve, tilsættes smør og kålen krydres med salt og friskkværnet peber. Lad smørret brune let til det dufter nøddeagtigt og sæt låget på. Skru ned for varmen og lad kålen dampe i 8-10 min. Hak skalotteløget og estragonen fint imens.
  4. Tag kålen op og læg den på et serveringsfad, og sautér kort skalotteløgene i det fedtstof, der er tilbage i panden. Tilsæt evt. en ekstra spsk. smør og kom estragon og citronsaft ved.
  5. Fordel pandens indhold ud over de stegte spidskål på fadet, og riv til sidst citronskal ud over. Servér straks sammen med en bøf.