Lidt kedelige køleskabsrester kan faktisk godt laves til et lækkert måltid. (©DR)

Stegt spidskål med gedeostcreme, bacon og rugbrødsknas

Tøm køleskabet ligesom familien Gadtoft gjorde det i en udfordring i Maddysten, og server en simpel, men lækker ret, af stegt spidskål toppet med cremet gedeostecreme og et drys sprød bacon og rugbrødsknas. Michelinkok og maddystdommer Dak var meget begejstret for retten og sagde: ”Den er klar til at komme på kortet”.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 1 pers.

Kok og program

Ingredienser

Spidskål

  • 1/4 spidskål
  • 3 spsk. smør
  • salt og peber

Gedeostcreme

  • 2 spsk. gedeost
  • 2 spsk. creme fraiche
  • salt og peber
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. citronsaft

Rugbrød og baconknas

  • 1 skive rugbrød
  • 2 skiver bacon

Pocheret æg

  • 1 æg
  • salt og peber

Pynt

  • frisk dild

Fremgangsmåde

Spidskål

  1. Spidskålet lægges på en svag til middelvarm pande. Det skal tilberedes længe, og der skal ikke spares på smørret. 
  2. Krydr med salt og peber, og sørg for hele tiden at hælde smør over spidskålet, så det tilberedes på alle sider.

Gedeostcreme 

  1. Rør gedeost, creme fraiche og honning sammen. Smag til med salt og peber. 
  2. Er cremen svær at røre lind, kan den med fordel køres igennem en sigte.

Rugbrød og baconknas

  1. Hak bacon og rugbrød fint og kom det på en pande (middel til høj varme). 
  2. Det skal nå at blive sprødt på forholdsvis kort tid, så derfor er det vigtigt med høj varme. Dog skal det ikke brænde på, så vær hele tiden over din pande og rør rundt i dit rugbrød og baconknas.


Pocheret æg 

  1. Bring vand i kog i en gryde. Når vandet koger, skal der slukkes for blusset. 
  2. Slå dit æg ud i en lille skål, da det er nemmere at håndtere. 
  3. Rør rundt i vandet i gryden, så der kommer bevægelse i. Kom ægget i gryden og lad det pochere i ca. 3 minutter. 
  4. Tag forsigtigt ægget op og smag til med salt og peber.


Anretning

  1. Anret spidskål, gedeostcreme og pocheret æg på en tallerken. 
  2. Drys med knas og pynt af med urter.

Opskriften findes i samlingen

Maddysten