Stegte æbler med rosmarin er en opskrift på en anderledes og lækker måde at bruge havens æbler på. Foto: DR (©DR)

Stegte æbler med rosmarin

Sensommerens og efterårets æbler kan blive til skønt tilbehør til aftensmaden med denne opskrift fra kok Adam Aamann fra 'Madmagasinet'. Æblerne bliver stegt hårdt på panden med olie og rosmarin - og de smager fantastisk.

Tilberedningstid: 10 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 3 stk. syrlige æbler
    (F.eks. Ingrid Marie, aroma, cox orange)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. finthakket rosmarin

Fremgangsmåde

  1. Skær hvert af æblerne i seks både. 
  2. Varm en pande godt op, kom olien på og steg æblerne hårdt, ca 2-3 minutter på hver skæreflade. 
  3. Steg æblerne, til de er brune men stadig faste. Kom rosmarinen på, vend æblerne rundt og kom dem i en skål, server straks.