Stegte bananer er yderst velsmagende, og toppes de med rosenblade, vil det pynte fint på bordet. (©DR)

Stegte bananer med nødder og roser

Stegte bananer passer til et hav af retter. Især let krydrede retter med kød, hvor de søde bananer går ind og komplimenterer krydderierne på bedste vis.

Tilberedningstid: 25 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 4 bananer
  • 2-3 spsk. koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 håndfuld ristede cashewnødder
  • 1 citron
  • 1 håndfuld rosenblade (friske eller tørrede)
    (gerne fra hybenroser)

Fremgangsmåde

  1. Skær bananerne i halve og dernæst i lange skiver.
  2. Steg dem i lidt olie på en pande til de er helt gyldne og lækre.
  3. Læg dem på et fad og drys med ristede grofthakkede cashewnødder, revet citronskal og tørrede eller friske rosenblade.