Sprødstegt blomkål med revet parmesan og ristede mandler er delikat tilbehør. (©DR)

Stegte blomkål i olivenolie med ristede mandler og vinaigrette

Stegte blomkålbuketter med parmesan og sprøde mandler er perfekt som en lille forret, eller blot som tilbehør til god mad. Opskriften lavede kok Adam Aamann i programmet Madmagasinet.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 1 stort blomkål
  • 40 g smør
  • 2 spsk. olivenolie
  • 12 salvieblade
  • evt. et par fed hvidløg
  • ca. 60 g parmesanost
  • 25 g ristede, hakkede mandler

Fremgangsmåde

Skyl blomkålen og skær det i store buketter.

Smelt smør sammen med olien på en pande (hvortil du har et passende låg).

Læg buketterne på panden, når den er godt varm, og  brun blomkålene godt af på den ene side - det er vigtigt, at de virkelig får noget farve, da det er med til at give dem masser af smag. 

Vend buketterne, når de er brunet godt af på den ene side. Kom salvieblade og de halve hvidløgsfed ved, og placer dem i fedtstoffet, så de bliver sprøde (tilsæt evt. lidt ekstra smør) og læg låg på panden, og steg videre i ca. 3 minutter. 

Sluk derefter for varmen og lad blomkålene trække færdige i ca. 8-10 min. til de er helt møre.

Servering

Læg de varme blomkål på et fad eller tallerken med de sprøde salvieblade, riv parmesanen fint ud over, og drys med hakkede mandler. Servér straks.