De stegte grøntsager er perfekte til röstikartofler, men kan kombineres med lige det, du har lyst til. (©DR)

Stegte grøntsager med za'atar & oliven

De stegte grøntsager smager skønt sammen med sødkartoffelrøsti, men kan også bruges som tilbehør til kød eller fisk. Kan du ikke skaffe za’atar, så laver du det selv af ristede sesamfrø, der blandes med lige dele tørret timian og oregano samt et drys salt.

Tilberedningstid: 25 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Grøntsager

  • 3 spsk. koldpresset jomfruolivenolie
  • 6 forårsløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • 2 spsk. za'atar
  • 1 knivspids salt
  • 1-2 dl oliven

Topping

  • 2-3 spsk. blød gedeost eller labneh
  • 1 granatæble

Fremgangsmåde

  1. Varm olien op på en pande. 
  2. Fjern bund og lidt top fra forårsløgene og evt. det yderste blad. 
  3. Skær dem i halve og steg dem i olien sammen med strimler af peberfrugt. Drys med za’atar og salt undervejs. 
  4. Når grøntsagerne har fået godt med farve, tilsættes oliven som steger med i 2-3 minutter.
  5.  Servér sammen med de sødekartoffelrøsti og top gerne med gedeost eller labneh og drys med granatæblekerner efter smag.