De små heltlinge kan steges helt sprøde og lækre. (©DR)

Stegte heltlinge med kartoffelmos

Heltlinger er små fisk, der i denne finske ret, kaldet "muuikku ja pottumusia", vendes i rugmel og steges sprøde og lækre i smør. De små fisk serveres rygende varme, gerne med en god kartoffelmos og lidt frisk grønt til.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Heltlinge

  • ca. 300-400 g Små heltlinge
    (rensede uden hoved men med hale)
  • halvt rugmel, halvt hvedemel
  • salt og peber
  • smør og neutral olie

Endvidere

  • kartoffelmos og skiver af agurk og tomat

Fremgangsmåde

Lav en blanding af halvt rug- halvt hvedemel og krydr godt med salt og peber. Vend de små fisk i melblandingen og steg dem ved relativ høj varme på en pande i rigeligt smør og olie. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Server dem rygende varme med en god kartoffelmos samt skiver af tomat og agurk.