Stegte, krydrede ris med rosiner og pinjekerner og en lækker krydderurte-raita (©DR)

Stegte, krydrede ris med rosiner og pinjekerner

Trænger du til at give de almindelige, kogte ris et pift? Her er kogte ris blevet stegt på panden med krydderier. De krydrede ris kan med fordel serveres med en kølende og frisk krydderurte-raita.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Ris

  • 1 smule olie
  • 1 spsk. karry
  • 1 stk. løg
  • 1 håndfuld rosiner
  • 1 spsk. gurkemeje
  • 3 stænger hel kanel
  • 10 stk. hele kardemommekapsler
  • 6-8 dl ris
  • 100 g pinjekerner
  • 1 smule salt

Krydderurte-raita

  • 1 bæger græsk yoghurt
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 håndfuld friske koriander

Fremgangsmåde

Lav de stegte ris:

  1. Olien varmes op i en dyb pande, karryen steges godt igennem, hvorefter løget tilsættes. Løgene steges til de bliver gyldne, hvorefter rosiner og gurkemeje tilsættes sammen med et par stænger hel kanel og en masse hele kardemommekapsler. Når det hele har stegt et par minutter, tilsættes de kogte ris og risene steger med i 5-6 minutter. 

  2. Imens ristes pinjekernerne gyldne på en tør pande, og når de er klar, blandes de i risene. De stegte ris spises med en god krydderurte-raita.

    TIP: Risene passer også fint til lam i krydret karrysauce, eller andre gode indiske retter. 

Lav krydderurte-raita: 

  1. Yoghurten blendes med krydderurterne til du har en grøn lind dip. Raitaen skal serveres kold og er skøn til stærke indiske retter, da den virker dejlig kølende og smager friskt og godt.