Sellerifritter er fuld af smag - perfekt tilbehør til et væld at retter. (©DR)

Stegte sellerifritter med pistaciesmør

I DRKs Kogeskole i Ballerup blev der tryllet med grøntsager, og det blev bl.a. til disse lækre stegte sellerifritter med pistaciesmør. Servér retten som tilbehør til kød eller fisk, eller lad det være det bærende element i måltidet, fx sammen med salat.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Sellerifritter

  • 1 knoldselleri
  • 1 spsk. smagsneutral olie
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber

Pistaciesmør

  • 100 g pistaciekerner
  • 1 tsk. æbleeddike
  • 1/4 tsk. salt
  • 3 spsk. smagsneutral olie
  • 2 spsk. vand
  • 1 usprøjtet citron
  • 100 g granatæblekerner

pynt

  • 1 spsk. pistaciekerner
  • 1/4 granatæble
  • 1 håndfuld persille
  • 1/2 usprøjtet citron

Fremgangsmåde

Sellerifritter

  1. Skræl sellerien med en skarp kniv og skær den i 1 cm tykke skiver. Saml skiverne og skær dem til fritter – bjælker som er 1x1 cm tykke. Vend dem med olie, salt og peber i en skål. Steg sellerierne møre og gyldne på en tør pande – vær tålmodig det tager lidt tid ca. 10 – 15 minutter. 

Pistaciesmør 

  1. Rist pistaciekernerne på en tør pande over lav varme indtil de dufter. Lad dem køle af. Kom pistacier, eddike, salt og olie i en blender og blend til en grov creme. Tilsæt 1 spsk. vand ad gangen mens du blender, og blend til cremen er ensartet.   

Pynt 

  1. Hak pistacienødderne. Pil kernerne ud af granatæblet og hak persillen.  
  2. Smør med bagsiden af en ske, en stribe pistaciesmør på et serveringsfad og anret sellerifritterne ovenpå. Pynt med pistacier, granatæblekerner og persille og riv lidt citronskal over retten.    

  • Tip: Gulerødder og andre rodfrugter tilberedt som knoldsellerien smager også skønt hertil.